Ecologische Stadstuin Venlo Oud-Zuid

 

Officiële opening
zaterdag 23 april 2022.

 

Na jaren van voorbereiding en een eerste ‘sneak preview’ tijdens de open dag eind vorig jaar is het binnenkort dan echt zo ver:

de Ecologische Stadstuin

Venlo Oud-Zuid
wordt officieel geopend op

zaterdag 23 april.

Naast de officiële openingshandeling die in de middag zal plaatsvinden is er die dag volop kans de stadstuin te bezichtigen. Er worden workshops gegeven en voor kinderen is er een speurtocht door de tuin. Er is live muziek en voor een hapje en drankje wordt gezorgd.
Diverse sponsors en (toe)leveranciers van de stadstuin presenteren zich op een ecologische markt. Hier kun je eigen gemaakte producten kopen, er is een imker en ook de werkgroep vlinders en insecten (IVN de Steilrand) geeft acte de présence. Ook de Onze Lieve Vrouwe kerk is die dag open voor bezichtigingen.

Op zaterdag 23 april opent om 12.00 uur de stadstuin haar poorten en zal om 14.30 uur de officiële openingshandeling plaatsvinden. Ook de Helena Blom Kas en haar naamgeefster zullen die dag speciaal in het zonnetje worden gezet.

Namens de Onderwijsgroep Buitengewoon, de Parochie OLV en Ut Tref (allen vertegenwoordigd in het bestuur van de Stichting Ecologische Stadsuin Venlo Oud-Zuid) en alle vrijwilligers die hard hebben gewerkt om de stadstuin te realiseren, nodigen wij alle buurtbewoners en geïnteresseerden uit om samen met ons de Ecologische Stadstuin Venlo Oud-Zuid te openen.

Wij hopen u op 23 april te verwelkomen om samen met ons het glas te heffen op dit mooie initiatief.

Vanaf donderdag 21 april voorafgaand aan de opening start de verkoop van planten en bloemen in de Helena Blom kas.

Op donderdag 21, vrijdag 22, (zaterdag 23 vanaf 12.00) en zondag 24 april kunt u vanaf 09.00 tot 17.00 uur weer voor de jaarlijkse zomerbloeiers en plantenactie van het Wildveld terecht in de stadstuin. Ook door leerlingen van Onderwijsgroep Buitengewoon, gemaakte producten, zijn er die dagen te koop. Let op! Er kan alleen met pin worden betaald.