Nieuwe Wenteltrap verbindt  Ut Tref met de Ecologische Stadstuin.

Nieuwe Wenteltrap verbindt  Ut Tref met de Ecologische Stadstuin.

De nieuwe wenteltrap verbindt de Ecologische stadstuin Venlo Oud-Zuid met Ut Tref. De leerlingen van het Wildveld kunnen straks gebruik gaan maken van een klein leslokaal op de eerste verdieping van het gemeenschapshuis. Letterlijk de eerste verbinding die tevens de eerste stap in de opbouw en ontwikkeling van ons initiatief zichtbaar maakt.

Met veel precisie en vakmanschap door Creastaal geproduceerd en geplaatst. Vandaag 17 december wordt de laatste hand gelegd aan de stoere trap die de oude brandtrap vervangt.

Erik van der Hulst (boven) en Sjraar Pingen

“Al vanaf mijn kinderjaren ben ik een doener en heb ik interesse in techniek. Dit varieert van het bouwen van een zijspan aan mijn motor tot het ontwerpen van op maat gemaakte trappen of kasten.”

Aan het woord is Erik van der Hulst van Creastaal en tevens oud-leraar metaalbewerking aan het Wildveld, onderdeel van Onderwijsgroep Buitengewoon.

“Om een bijdrage te kunnen leveren aan dit mooie project is gewoon fantastisch, als vakman met een passie voor het werken met staal en natuurlijk in relatie tot het Wildveld.”

Zaerumsen Aezel

Mooi dat ik als Creastaal ook nu van betekenis kan zijn voor de leerlingen en dit groene initiatief. En dat doe ik niet alleen, maar samen met Sjraar Pingen van Dion Stoop Metaalbouw. Samen werken we meer en meer aan juist dit soort projecten waarbij naast het materiaal, de techniek en de functionele toepassing ook esthetisch gezien alles bij elkaar komt.”

Beide bedrijven gevestigd in de regio, in Sevenum om precies te zijn, sluiten daarmee perfect aan bij de duurzame alsook esthetische uitgangspunten op basis waarvan de Stichting Ecologische Stadstuin Venlo Oud-Zuid de stadstuin wil ontwikkelen. Partners uit de regio waarbij tevens de relatie als leer / werkbedrijf voor de leerlingen van Scholengemeenschap Buitengewoon een rol speelt of kan gaan spelen.

 

Zaerumsen Aezel

Dat Erik trots is op zijn werk en de vestigingsplaats Sevenum, Zaerum in de volksmond, blijkt wel uit de sculptuur die hij in opdracht maakte voor op de rotonde Steinhagen – Venloscheweg. Op 25 oktober 2020 werd deze “Zaerumsen Aezel” onthuld. Deze ezelskop is geïnspireerd op de carnavals Septer. Hij is zo’n 6 meter hoog en kijkt richting het centrum van Sevenum.

“Ik ben erg trots dat dit idee met hulp van de werkgroep, de dorpsraad en hiel veul Zaerumsen Aezels tot stand is gekomen!

Maar ben ook niet minder trots op deze mooie wenteltrap. Specialistisch werk waarbij het technisch uittekenen, het echte vakmanschap van Dion Stoop, tot een prachtig en technisch “hoogstaand” eindproduct heeft geleidt.

Bekijk de video hieronder en zie hoe precies dit staaltje vakmanschap  wordt gemonteerd!