Positieve
Gezondheid

Informatie-avond
Positieve Gezondheid
12 mei 2022

Positieve gezondheid

Positieve Gezondheid is een nieuwe en andere manier van kijken naar gezondheid, waarbij gefocust wordt op de mens als geheel.

Het draait om veerkracht en focussen op mogelijkheden i.p.v. beperkingen.
Jij bepaalt immers zelf of je je wel of niet gezond voelt!

Positieve gezondheid in de wijk!

Uit diverse onderzoeken blijkt dat je (woon)omgeving ook een grote invloed heeft op je gezondheid. Daarom willen wij graag aan de slag gaan met Positieve Gezondheid in Venlo Zuid. Zo kunnen buurtbewoners elkaar inspireren, maar ook signalen ophalen over wat er allemaal speelt en leeft in de buurt.
We gaan dan ook samen opzoek naar buurtambassadeurs.

Ecologische Stadstuin als startpunt

Samen met oud-huisarts Theo Cleef, Eetbaar Groen Coach Dieuwertje Crasborn, voedingscoach Marina van den Berg en Burgerkracht Limburg heeft de Ecologische Stadstuin Venlo Oud-Zuid een informatie avond gepland waarmee we vanuit gezonde voeding een start willen maken met Positieve Gezondheid voor Venlo-Zuid.

Introductie en informatie avond

Op 12 mei organiseren we een introductieavond waarbij we naast informatie over positieve gezondheid ook gaan vertellen welke mogelijkheden er zijn om in de Stadstuin samen aan positieve gezondheid te kunnen werken. Hoe een klein moestuintje in een jutezak gemaakt wordt, welke groenten en kruiden daarvoor geschikt zijn en bovenal hoe je daar weer lekkere en gezonde maaltijden of lunches van kunt maken. Vanuit Burgerkracht Limburg worden we daarnaast ondersteund om buurtambassadeurs te gaan opleiden middels een eenvoudige en leuke cursus.

Inschrijven cursussen en samenwerken

Op de informatie- en introductie avond kun je je inschrijven voor de cursus:

Buurtambassadeur: Samenwerken aan gezondheid en kwaliteit van leven in je eigen buurt. Je krijgt een leuke interessante training, een certificaat en een mooie cadeaubon.

Tuinnieren in een “Juttetuin” in de Helena Blom Kas met als thema “Lekker en Gezond”, door Dieuwertje, Marina en natuurlijk oud huisarts Theo!

Sprekers:

Frans Aerdts is freelance artdirector en conceptdenker bij Studio 1.25. Ook is hij (mede-) initiatiefnemer en voorzitter van de Ecologische Stadstuin Venlo Oud-Zuid.

Theo Cleef was ruim 30 jaar huisarts in Venlo-Zuid en is nu ambassadeur en een bevlogen pleitbezorger van Positieve Gezondheid.

Dieuwertje Crasborn is Eetbaar Groen Coach en Co-creator gezonde (voedsel)omgeving. Haar “Juttetuin” is een minimoestuin, -kruidentuin of -bloementuin die niet groter is dan de jutezak waarin die gemaakt wordt. Een leuk, lekker en gezond cadeautje om te maken voor jezelf of iemand anders.  Met een beetje moeite kun je alle benodigdheden bij elkaar jutten in je eigen omgeving. Zeker met een stadstuin in de buurt. En wat is er leuker en gezonder dan eten uit je “eigen” tuin.

Marina van den Berg van “Puur Marina”, praktijk voor voeding en gezondheid, is orthomoleculair voedingscoach en helpt  dagelijks cliënten om met gezonde voeding en gezond eten actief en energiek te worden, zodat zij weer genoeg energie hebben voor hun dagelijkse taken én voor alle leuke dingen in hun leven.

Ja, ik schrijf me in voor de informatie avond.

Vul het formulier hier beneden volledig in. U ontvangt van ons een bevestiging.

Locatie

Gemeenschapshuis Ut Tref
Hendrikxstraat 17
5912 BW Venlo Zuid

Programma:

Inloop met koffie of thee 19.00 uur

Introductie en opening 19.15 uur
Frans Aerdts

Positieve Gezondheid 19.20 uur
Theo Cleef

Moestuin in Jutezak 19.40 uur
Dieuwertje Crasborn

korte pauze van 20.00 tot 20.10 uur

Puur, Lekker en Gezond 20.10 uur
Marina van den Berg

Buurt Ambassadeurs 20.30 uur
Resi Penders/Stephanie Schols
Burgerkracht Limburg

Afsluiting presentaties 20.50 uur

Mogelijkheid om nader kennis te maken en inschrijving voor cursussen tot maximaal 21.30 uur

Moestuintje02